> Univers madur: Poesia

Poesia


Què és poesia?  Uf !  Difícil explicar-ho més enllà de la seva definició literària.  Difícil donar una definició que abasti el significat de “poesia”.
Al bloc somni turquesa he trobat una entrada que en parla i diu:
De vegades, la poesia és la forma en la que el llenguatge li agrada jugar amb les ments lectores suggerint un camí misteriós i envoltat d’endevinalles paral·leles.
Per altra banda, la poesia ens ajuda a percebre la realitat de maneres molt diferents. És un ventall amb el que el lector tria el color que més li agrada.
També, la poesia és un mitjà terapèutic que ajuda al poeta a expressar la lírica intrínseca al seu ser.
Per alguns poetes, com Gabriel Celaya, «La poesia es un arma cargada de futuro» i «Ser poeta es encontrar en otros la propia vida.  No encerrarse; darse a todos; ser sin ser melancolía, y ser también mar y viento, memoria de las desdichas…».  Per altres, com el poeta gironí Lluís Lucero, «Poesia és el tronc al qual t´agafes per sobreviure a un naufragi, que és la vida».  Alguns poetes, com és el cas de’n Miquel Martí i Pol, no entenen la poesia sense un lector:  «Jo sempre he pensat que un poema, de fet, no està ben acabat fins que algú l’ha llegit i li ha donat una dimensió que l’escriptor sol no és capaç de donar-li»; d’altres, com en Joan Brossa, la troben arreu:  «la poesia és com l'electricitat, que és a tot arreu.  El que s'ha de saber és copsar-la.  A tot arreu hi ha poesia».  Potser tenia raó en Bécquer quan deia «¿Qué es poesía? ¿Y tú me lo preguntas?  Poesía... eres tú.»

A Música de poetes podeu sentir més de 100 poemes d'autors catalans musicats per intèrprets catalans.  Si ho preferiu, els podeu sentir recitats pels mateixos poetes a Poemes amb la veu dels poetes.

Aquí trobareu les entrades al bloc amb l'etiqueta Poesia.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada