> Univers madur: El Camí de la Papallona

2 d’abril de 2017

El Camí de la Papallona

Stendhal Books (2015)
ISBN: 978-84-606-6685-1

Text de la contraportada
La nit del 27 de maig de 2000 la Noe i en Marc van sortir de casa com qualsevol altre dissabte, sense saber que un greu accident els canviaria la vida per sempre.  La Noe va patir fortes lesions, quedant amb mobilitat reduïda i el Marc no se'n va ensortir. 
En "El Camí de la Papallona", Noe Gaya explica en primera persona la seva història.  Un exemple de superació i un cant a la vida. 
Aquest llibre està dedicat al Marc.


El Camí de la Papallona no és una novel·la, ni un llibre de contes, ni tan sols podríem dir que és un llibre de vivències heroiques o gestes extraordinàries des d'un punt de vista literari, però sí és -com avança la portada- una història de superació que deixa palès un esperit lluitador.
El Camí de la Papallona és més aviat una conversa dilatada, i un xic anàrquica, amb la Noe; un posar sobre paper els seus pensaments; un explicar planerament la seva situació.  No posa medalles i, alhora, les reparteix totes: es tracta de jugar amb les cartes que tens, però redéu! quin coratge es necessita per jugar amb segons quines cartes.

En el llibre, a través de capítols ordenats més o menys cronològicament, la Noe va explicant el seu propi procés vital, com és el seu dia a dia i el canvi radical que han sofert ella i la seva família: operacions, rehabilitació, renúncies i conquestes; gestos, moments, instants petits que passarien desapercebuts en la nostra vida i que tenen una importància que no els hi donem.

Sabia de la Noe Gaya a través d'en Roger (ja us havia parlat de les Flors de pedra en el cel) i aquest any, coincidint amb La Marató de TV3, vaig tenir ocasió de conèixer-la personalment.  Després en David, incombustible en totes les seves causes, em va regalar el llibre de la Noe i aquest ha estat una oportunitat increïble de respondre un munt de preguntes o plantejaments que una es fa davant de certes situacions i que potser -coses de les correccions socials- mai no hauria gosat fer en veu alta.

Què dir d'aquest llibre?  Com catalogar-lo?  Difícil, dur, sorprenent.
Us animo a llegir-lo i a descobrir per vosaltres mateixos una actitud positiva davant l’adversitat i el seu missatge d’optimisme.

4 comentaris :

 1. és la noia que va venir amb els seus pares?
  saps on es pot comprar el llibre? sinó ja em passaràs el teu hehehe

  G.

  ResponElimina
  Respostes
  1. sí, és ella.
   crec que es pot comprar a la web de l'editorial (tens l'enllaç al títol del llibre o copies aquest http://beylebooks.com/producto/cami-la-papallona/), però igualment te'l porto demà que tenim sessió T.

   Elimina