> Univers madur: L'ELA i la Fundació Miquel Valls

5 de maig de 2015

L'ELA i la Fundació Miquel Valls

M'agrada comentar de tant en tant els projectes Teaming que fem a l'empresa, perquè és una forma de descobrir i compartir nous projectes tan variats i alhora -lamentablement- tan necessaris.

El passat dijous 9 d'abril vàrem tenir l'ocasió d'assistir a la Xerrada informativa que amb el lema "Un any treballant per la millora de la qualitat de vida dels afectats d'ELA i les seves famílies" ens va servir per conèixer més a fons el nostre projecte d'enguany: la Fundació Catalana ELA Miquel Valls.

De la mà de Lídia Heredia, que va actuar com a conductora, la sessió va resultar molt àgil i amena.

La Lídia va voler fer esment de la importància del Teaming i de la necessitat que tots hi participem, i va donar la paraula a Francesc Pérez que, en nom de la Comissió Teaming, va fer un breu repàs de com varem iniciar el Teaming a la CCMA i de com ha anat evolucionant, i també va destacar el caràcter solidari, democràtic i diversificador del seu funcionament, així com la comoditat i la facilitat per participar-hi, cosa que en cap cas treu mèrit a les aportacions.


En Josep Maria Fernandez, company d'Informatius i impulsor del projecte d'enguany, ens va parlar de la seva experiència personal amb l'ELA, de com va conèixer la Fundació Miquel Valls, i del vincle creat amb ella arran de la malaltia del seu pare.A continuació Laura Gonzàlez, coordinadora d'atenció domiciliaria i treballadora social de la Fundació Miquel Valls, ens va explicar la malaltia ELA i -juntament amb en Josep Maria- va comentar la impotència dels familiars no només per la malaltia en sí, sinó especialment perquè els malalts d'ELA no són malalts hospitalaris sinó que viuen a casa seva i per tant afecten tot el seu entorn. És per això que entre els serveis prestats per la FMV, pren una especial importància el tema de l'adaptació de la llar i la cessió de mobiliari que permet adaptar-se a les necessitats de cada moment amb l'objectiu que el malalt sigui no depenent durant el major temps possible.
També ens van explicar que cada cas és molt diferent i que això comporta una gran dificultat per anticipar-se a com evolucionarà la malaltia i provoca, conseqüentment, la sensació d'anar a "salto de mata".Laura Gonzalez ens parla dels possibles projectes a que destinaran els diners recollits pel Teaming de la CCMA. Tot i no estar encara decidit, serà segur un projecte relacionat amb l'atenció domiciliària, i ens ho explicaran al juny.
En aquests 10 anys han aconseguit també tenir una certa implantació hospitalària  que els hi ha permès tenir més ressò i, alhora, donar major recolzament a malalts i metges: és el cas de Bellvitge, que tracta aproximadament el 50% dels malalts d'ELA, i on són presents els dos dies que els tracten.Si en voleu saber més, podeu consultar la presentació que ens va preparar la FMV per explicar-nos la seva tasca al llarg d'un any, aquest any 10.Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada