> Univers madur: #IceBucketChallenge

31 d’agost de 2014

#IceBucketChallenge

Aquest estiu les xarxes socials s’han omplert de famosos responent a una iniciativa solidària per la lluita contra l’ELA, l'#IceBucketChallenge, que consisteix en penjar un vídeo tirant-se un cubell d’aigua gelada per sobre. Abans de fer-ho s’ha de nominar a 3 persones perquè també ho facin, i si aquestes persones no fan el vídeo han de fer un donatiu a una organització que lluiti contra la ELA.

Alguns nominats amb conseqüències "complicades", el fet d'haver fet extensiva la iniciativa a ciutadans "de carrer" i darrerament la nominació entre poblacions, ha fet més visible encara aquesta iniciativa.

Se sap, però, que les donacions no s'acaben de correspondre amb les nominacions, i també és cert que per molt que la iniciativa sigui en favor de la investigació per l'ELA, molts dels nominats i dels ciutadans que segueixen amb diversió els vídeos de les remullades, continuen desconeixent en gran mesura què és l'ELA i què suposa pels malalts i el seu entorn.

Amb tot, m'agrada l'èxit d'aquesta convocatòria perquè l'ELA és també el projecte Teaming per aquest curs a l'empresa, perquè la Fundació Miquel Valls ha estat destinatària d'algunes d'aquestes donacions a casa nostra i, sobretot, perquè qualsevol avenç en la difusió de la malaltia -per petit i parcial que sigui- és un pas més per a la millora de la qualitat de vida de les persones afectades i per a la investigació de la malaltia.

Us deixo un vídeo que corre per la xarxa, en que un noi de 26 anys explica la malaltia en primera persona, i dóna la seva visió de l'#IceBucketChallenge.


Ja sabeu, quedeu tots nominats ;-)


6 comentaris :

 1. ja va bé que de tan en tan alguna de les modes absurdes sigui una mica útil

  ResponElimina
  Respostes
  1. ben cert, fem tantes tonteries absurdes que és genial que alguna d'elles sigui útil (ni que sigui poc).

   Elimina
 2. La meva millor amiga el seu pare en va morir. Jo he llegit Papallones sota la pell, que ella no pot pas, li toca massa de prop.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jo coneixia poc sobre l'ELA fins que aquest any un company, que el seu pare en va morir, va proposar-nos el projecte pel Teaming. És realment esfereïdor.
   He buscat sobre el llibre per la web (que no coneixia) i sembla un testimoni tendre, emocionant i alhora vital. El buscaré per llegir-lo.

   Elimina
 3. Havia vist això de l'IceBucketChallenge però no ho havia vist explicat detalladament fins que he llegit el teu post.

  Certament, és una llàstima que els tractaments per malalties tan terribles depenguin de l'èxit d'una campanya viral de publicitat però entenc que per als malalts d'ELA millor això que res. De vegades necessitem que ens sensibilitzin, encara que sigui d'una manera frívola.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sergi, tota ajuda és poca. Una gota d'aigua (en aquest cas tot un cubell :p) enmig de l'oceà.

   Elimina