> Univers madur: Sant Antoni gloriós (i plujós)

19 de gener de 2014

Sant Antoni gloriós (i plujós)

Divendres, coincidint amb el santoral, en Miquel ens recordava la dita "Per Sant Antoni, un pas de dimoni" que fa referència a la claror que poc a poc van guanyant les tardes.  Però no ens enganyem, com qui diu l'hivern acaba de començar i queda molt lluny encara la dolça primavera.

Aquest és el greu handicap de les festes de Sant Antoni: el calendari.  I és que contra el calendari no es pot lluitar, i Sant Antoni és al gener: els dies són freds, quan no gèlids; els vespres i les nits no conviden a sortir; les setmanes són laborables (i per qui no ho són, menys ganes de gresca encara); així que les festes del barri són una mica anònimes i minoritàries, i sovint només es viuen durant els 2 caps de setmana que aglutinen la majoria d'actes.  No desistim, però, de sortir amb els gegants i els trabucaires, de fugir dels dimonis i la Porca al correfoc, de recollir caramels pels Tres Tombs i escapar-nos algun vespre al Teatre o l'Envelat, o fer un volt per la Fira i les activitats infantils.

Una de les activitats estrella de les festes és la Cursa Atlètica Barri Sant Antoni que aquest any ha celebrat la seva 36a edició amb rècord de participació i que, potser perquè és la primera cursa de l'any a Barcelona, és una de les més reconegudes i populars.
En Roger a la dutxa, perdó, a la cursa (aprox. km 6.5)


Sortosament la pluja -i us puc assegurar que sobretot a l'inici de la cursa queia a bots i barrals- no ha descoratjat els més de 4.000 corredors que han recorregut els 10 km. una mica menys acompanyats que de costum, però molt més mullats.


2 comentaris :

  1. mira que sou raros! mira que fer les festes del barri a ple hivern quan tothom les fa al estiu o principis de tardor.

    ResponElimina
    Respostes
    1. oi que sí? em sembla que haurem de fer una proposta per fer festa major de primavera pel Sant Antoni que hi ha al juny :P

      Elimina