> Univers madur: Creuant i descreuant carrers

14 de desembre de 2013

Creuant i descreuant carrers

Aquest matí, anant a mercat, he creuat d'esma el carrer Manso, tot i que fa ben bé 3 anys que el mercat provisional queda una mica més enllà i aquest lateral de Manso està tallat als vianants.
Cap problema, només l'he hagut de descreuar per recuperar la vorera bona, però això m'ha fet pensar que som animals de costums molt arrelats i que quan deixem de banda la nostra part racional aquests costums governen les nostres vides. 

Tinc un amic que sempre em diu que tecnològicament hem evolucionat molt més ràpid que en l'àmbit emocional i que ens pensem que som molt avançats però que psicològicament i humanament, en realitat no estem tan lluny dels nostres avantpassats. 
I deu tenir raó perquè, com sinó, s'expliquen certes actituds, gairebé ancestrals, de domini, violència i desigualtats entre sexes, entre classes, entre països, i a qualsevol nivell.  Ja no et dic si sents certs discursos involucionistes i retrògrads que em fan qüestionar si estem descreuant el carrer o si mai l'havíem arribat a creuar.

En fi, coses d'anar a mercat.

2 comentaris :

 1. Creo que si que cruzamos la calle, pero hasta el cabo de 30 años no nos dimos cuenta que en la otra acera seguian mandando los mismos.

  ResponElimina
  Respostes
  1. potser sí que hem estat molt ingenus i mentre nosaltres pensàvem que havíem canviat el món, ells es fregaven les mans esperant el moment de tornar amb més força.
   està clar que no ens podem adormir ni deixar de reclamar allò que, per dret i justícia, és nostre.

   Elimina