> Univers madur: Nit de museus

19 de maig de 2013

Nit de museusAquest dissabte es va celebrar, arreu d'Europa, "La Nit dels Museus", una iniciativa promoguda pel Consell d’Europa en què participaven més de tres mil museus de quaranta països, que aquest any coincidia amb el Dia Internacional dels Museus i que tenia per objectiu sensibilitzar el públic sobre el paper dels museus en la transformació constant de la societat.

A Barcelona hi participaven més de 60 museus amb una àmplia oferta d'exposicions i activitats que anaven més enllà de l'oferta museística.

Nosaltres teníem teatre i això va fer que ens incorporéssim tard a la "moguda museística" i potser això em va donar una visió esbiaixada però, que voleu que us digui?
Èxit absolut, indubtable i innegable, de públic.  Però mentre maldàvem per obrir-nos pas entre la gentada que es movia pel MACBA fent impossible gaudir d'una mínima visió de les obres exposades, ensordits per la música del DJ que acompanyava la nit, esquivant els fotògrafs amateurs que no es podien estar de piular la seva #capturaelmuseu, em preguntava fins a quin punt s'havia assolit l'objectiu de la nit.
Quants dels que érem allà hi aniríem qualsevol altre dia?
Quants érem producte de la nit, de l'ambient?

Ep!  que amb això no estic dient que no s'hagi de fer "La Nit dels Museus".  M'agrada i penso que cal potenciar la descoberta d'una nova, agradable i cultural activitat.
Per sort a Barcelona (de fora no en puc parlar) molts dels museus que obrien gratuïtament dissabte a la nit, obren també de manera gratuïta altres dies (la majoria el primer diumenge de mes) i alguns, fins i tot, els diumenges per la tarda.  Us en poso alguns enllaços:

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada