> Univers madur: Ciència ficció, però només temporalment

1 de febrer de 2013

Ciència ficció, però només temporalment

 

He vist aquest acudit al fb de la Biblioteca Poble Sec i m'ha fet molta pena i molta ràbia, perquè en el fons mantinc l'esperança que no sigui així.
 
Ep, no que no sóc tan babau com per pensar que no sigui cert això de la corrupció, ni tan feliç com per creure que no afecta a la majoria de polítics d'un cert pes.  Però dir que la política és corrupta és com dir que no cal que esmercem esforços per fer que no sigui així.
 
 
 
No! els lladres són les persones que han robat, amb nom i cognoms.
Possiblement dedicar-se a la política els ha ajudat a fer-ho amb més projecció, a més gran escala, però han robat ells, per acció o per omissió, però ells, les persones. I dir que tot està podrit i tot és una merda (que ho sembla) no serveix de res si ens allunya de la política, del nostre compromís ciutadà d'exigir als nostres representants que siguin honrats i que a més, com la dona del Cèsar, ho aparentin.
Vull dir que busquin els mecanismes per no permetre que això passi dins del seu propi partit; que apartin de càrrecs de responsabilitat als personatges imputats o sospitosos de ser-ho, perquè hem de respectar la presumpció d'innocència però no val que aquesta serveixi perquè els que no ho són continuïn robant.  I si la justícia és lenta, senyors! busquin els mecanismes per agilitzar-la, que a voltes sembla que ja els hi va bé.
 
Per sort encara ens queda una mica de criteri i comencem a creure que no basta amb anar a votar i queixar-nos a la màquina de cafè.  Centenars de persones s'han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona en protesta pels últims escàndols de corrupció tant de Catalunya com de la resta de l'Estat.
Com deia la cançó,
Hemos dicho basta
y echado andar.
 
I això també és política.  I en aquest sentit tots som polítics o ho hauríem de ser.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada