> Univers madur: Presentació de "Les estrelles"

16 de desembre de 2012

Presentació de "Les estrelles"


Dissabte, a la presentació del llibre de relats "Les Estrelles", ens vàrem reunir una bona colla d'amics i companys relataires.  I no us penseu que va ser només presentar un nou llibre!  Com l'ocasió mereixia, va ser un acte farcit de sorpreses i il·luminat per un munt d'estrelles.

La  Montse Medalla, presidenta de l'ARC, va obrir l'acte i va llegir un fragment de “El petit príncep”, per recordar-nos que tots som posseïdors de les estrelles.
La Mercè Bellfort, ens va parlar de les estrelles reals, les que tenim a la Terra, els nostres éssers estimats.  Per la seva banda, en Joan Abellaneda, ho va fer sobre les estrelles fantàstiques, aquelles que són producte de la nostra imaginació.

També  varem explicar contes: ens van acompanyar entranyables gatets (“Negranit, un conte d’estels fugaços i amistats eternes”, de Francesc Aunión), varem fer esferes de llum amb aprenents de bruixots (“Els bruixots i les estrelles”, d’Antònia Puiggrós) i un tió xerraire ens va ajudar a arreglar un petit desgavell amb l'estrella del pessebre (“Una estrella per a un pessebre”, de Joan Gausachs).

També va haver temps per fer un repàs a les estrelles de l'ARC:
 • les que han vist la llum en paper:  7 publicacions ja a la col·lecció "Relataires",
 • les més petites:  els "nostres" nens relataires, petits en edat però grans en imaginació i futur,
 • les més grans: un petit homenatge, molt merescut, al suport i dedicació dels relataires que hi participen en tot tipus de tasques
 • la que ens uneix: la nostra llengua, la que ens permet expressar-nos des del cor i amb el cor, la que no volem perdre mai i que va provocar unes sentides paraules de la Montse Medalla  i la Mercè Bagaria; la lectura d'un manifest de l'ANC L'H en veu de la Núria Gausachs; i també una declaració de compromís amb la llengua per part de l'ARC.
I per acabar, no podia faltar la foto de família dels autors dels contes i també l'oportunitat de compartir amb altres relataires un bon àpat.M'ho vaig passar molt bé explicant contes, tot i que estava molt refredada (i dopada) i no les tenia totes. He de dir que el somriure de l'Arnau (company d'escenari) i la bona predisposició del "públic" ho va fer molt fàcil.
La Mercè Bagaria va enredar la seva filla Clàudia per fer de gat i va resultar un encert;  també la Lucía la seguia remenant la cua.
La música que acompanyava els contes l'havia triat la Núria Claverol, que també va organitzar la posada en escena de la presentació (heu vist quins estels més vermells i macos?).

Per cert, les fotos les he pispat de relataires que havien assistit a la presentació; a tots ells moltes gràcies.  Podreu trobar moltes més, així com tastets dels contes i altres detalls de la presentació, a la pàgina de "Les Estrelles" al Facebook.


3 comentaris :

 1. va ser una presentació molt ben preparada i molt original i per mi va ser un plaer compartir-la amb tots i totes vosaltres m pilar.
  ah, i tu vas ser una gran narradora de contes ! :-)
  una abraçada !
  joan

  ResponElimina
 2. El plaer va ser mutu.
  A més, aquestes trobades permeten posar cara a amics i companys virtuals; és com descobrir i retrobar alhora.
  Una abraçada,
  Pilar

  ResponElimina
 3. Hola, Pilar!!!

  Quin plaer fer una repassada pel teu bloc i veure que l'efecte "estrelles" durarà molt, molt temps; m'agradaria que durés sempre.

  Jo no estic gaire acostumada a participar en actes públics, però vull dir, ben fort, que m'ho vaig passar molt bé, gairebé vaig tocar les estrelles, gràcies a tu i a tots els abnegats voluntaris i l'associació en pes. Moltes gràcies a tots i totes. Us estimo!!
  ResponElimina