> Univers madur: Criatures fantàstiques

6 de març de 2012

Criatures fantàstiques


Aquest dilluns, 5 de març, vam presentar a la Biblioteca Sant Antoni - Joan Oliver el llibre «Criatures fantàstiques», i no va ser una presentació "habitual": estava organitzada com una activitat infantil de la pròpia biblioteca, de manera que el públic va ser majoritàriament menut. 21 nens i nenes d'entre 4 i 10 anys amb ganes de sentir un conte, dir la seva i jugar.  També alguns pares i mares que els acompanyaven i que espero que s'ho passessin tan bé com jo.

Vaig haver d'entrar arrossegant el llibre, que pesava molt perquè estava ple de Criatures fantàstiques.  Per sort alguns nens m'hi van ajudar a posar-lo a lloc, i així vam poder començar a explicar com eren els contes del llibre, que alguns els havien escrit nens de la seva mateixa edat, i que hi havia Criatures fantàstiques de tot tipus: de bones i algunes que feien por; de les que tothom sabia que existien i altres que ens ho havíem de creure, o no; algunes que ens ajudaven a fer feina i també de les que ens feien la guitza; moltes estrafolàries, de cos absurd o infinitament lletges, però també moltes de dolces, i belles i tendres.
Alguns dibuixos ens van ajudar a posar-li cara i cos a la Cocollona, els Nyitus, l'Ogre Pollós i la Mandarineta.  Uns quants dibuixos més, ens van servir per explicar la història de'n Roger i el follet Baldiri, i la seva «Aventura de somni» als volcans d'Olot; i la col·laboració de tots els nens i nenes va servir per obrir la porta de la bassa i reproduir el terrabastall que posava fi a la nostra aventura.
Per acabar un joc amb cartes per trobar parelles o grups de criatures i aconseguir la nostra Criatura fantàstica per pintar i retallar.

Com us deia, una presentació poc habitual, però molt gratificant, que em va retornar als meus anys d'esplai.  I després, la satisfacció de veure aquest públic entrant a la pàgina facebook de «Criatures fantàstiques» per descarregar-se més dibuixos i tafanejar pels nostres contes.  Espero que els agradin molt.

Us deixo a continuació algunes fotos de l'activitat.  Si algú s'anima a fer-ne més, que m'ho digui i compartim material.Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada