> Univers madur: Dies que passen sense empènyer anys

26 de desembre de 2011

Dies que passen sense empènyer anysEl temps està fixat: les setmanes, 7 dies; els dies, 24 hores; les hores, 60 minuts. 
Però hi ha dies, hores, minuts que passen més ràpid que d'altres; i hi ha èpoques que el temps és tan fugisser que el dia s'acaba sense haver-te adonat que ja ha començat.Moltes activitats, molt poc temps lliure, i les manetes del rellotge que semblen passar més ràpid que mai, tot i que no te n'adones fins que mires enrere i prens consciència del temps passat; o com jo, que avui he entrat al bloc i he vist que feia més de vint dies que no havia escrit res en ell.  Dies de molta feina, de presentacions de llibres, de teatre i concerts, d'amics invisibles, de dinars i sopars, de postals i Nadals; i encara sort que a casa venen els Reis (sí, per Nadal esdevenim temporalment monàrquics) i no hem començat la feina dels regals.

També us he de dir que el temps no sempre ha passat igual de ràpid.  Recordo que de petita el temps passava molt més lent, i les vacances eren llargues i donaven per molt, i no arribava mai el moment de ser gran, i esperàvem impacients la nit de Reis, i el demà era una fita llunyana.

Us deixo un fragment d'un poema que he trobat, una reflexió sobre el temps:

I passen els dies
sense empènyer els anys.
Que vivim d'esma
i d'esma morim.

2 comentaris :

  1. el temps passa més ràpid com més gran ets, està demostrat... matemàticament... suposo.

    ResponElimina
  2. Crec que, en efecte, és el viure d'esma el que ens fa perdre la percepció del temps i creure que en realitat ha passat volant. Tot i que alguns neuròelges opinen que és la velocitat de les connexions cerebrals les que fan que, en alentir-se amb els anys, també ens donin una sensació més ràpida del temps, com una càmera de cinema que, si va més lenta, reflecteix un temps accelerat.
    En tot cas, que els Reis arribin amb molta càrrega!!!

    ResponElimina