> Univers madur: Nou de març, el dia després

9 de març de 2011

Nou de març, el dia després

Ahir va ser el Dia Internacioal de la Dona Treballadora: molts actes arreu per commemorar-lo, algun articles en tots els diaris, referència obligada als telenotícies, però, i avui ? Ja ens hem sensibilitzat? O bé ja podem aparcar el tema fins l'any vinent?
Segur que podem obrir un interessant debat sobre l'ús i abús dels dies dedicats, i sobre la internacionalitat de les causes.  De fet ahir ja en vam parlar al fòrum de Relats en Català, però finalment les reflexions van anar més aviat sobre el paper de la dona i sobre la oportunitat/dret a escollir aquest paper (podeu llegir aquí els comentaris).

És una oportunitat/dret difícil d'exercir si només considerem com opcions ser "maruja" (quedar-nos a casa, tenir-la endreçada, cuidar dels fills i del marit, etc.) o ser "superwoman" (treballar fora de casa, tenir èxit i reconeixement professional i tenir una trajectòria similar a l'home).  Crec que cap de les dues opcions és la bona.
Necessitem començar a dibuixar el paper de la dona d'acord amb les nostres necessitats, amb les nostres inquietuds i sobretot amb les nostres decisions; sense culpabilitats ni retrets que sovint som les primeres en fer-nos. 

A mi no m'agraden gaire les doctrines, o potser hauria de dir que no m'agraden els adoctrinaments; per això crec que la millor manera de dibuixar aquest paper és assumint-lo, exercint-lo, transmetent-lo als nostres fills i al nostre entorn com un tret natural.
Sortosament, estem en una societat que està força més preparada per dibuixar i acceptar aquest paper, però no sempre es poden fer grans passos sense fer-ne primer de petits.  Tots i cadascun de nosaltres necessitem un temps diferent per avançar, per amotllar-nos als canvis, per decidir-nos a fer el primer pas i, després, el següent; i, fent ús d'aquesta llibertat que reclamem, tots i cadascun de nosaltres hauríem de respectar el temps dels altres.
Tant de bo l'any vinent poguem mirar enrere i veiem una mica de camí fet. 
 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada