> Univers madur: I Dia de la poesia catalana a Facebook

17 de març de 2011

I Dia de la poesia catalana a FacebookSom un país de grans poetes.
Dijous 17 de març pengem cadascú al seu mur un vers d'aquella poesia que ens posa els pels de punta, d'aquell poema que ens recorda aquells temps, aquella persona, aquell lloc...
Omplim el Facebook de poemes catalans!
La iniciativa m'agrada.
De fet m'he apuntat i penjaré alguns poemes al meu mur; més d'un perquè em seria molt difícil escollir-ne un de sol i també perquè si es tracta d'omplir el Facebook de poemes catalans, com més millor.
Haurem de veure quin seguiment té aquesta iniciativa, pel seu interès literari i també pel sentiment de país/llengua que implica.

Hi ha un factor que l'aboca a l'èxit i és el seu mitjà de difusió: el Facebook.
Potser fa uns anys ens hauria sorprés, però actualment no podem negar el paper que juguen les xarxes socials en la nostra manera de comunicar-nos, de relacionar-nos i, en general, de viure.
Darrerament hem vist i hem sentit parlar molt de l'importantíssim paper que  han jugat les xarxes socials en la precipitació dels canvis polítics a Tunis i Egipte, i en les posteriors mobilitzacions i protestes a altres països com ara Iemen, Jordània, Marroc  Líbia, Algèria, Bahrain.  Les xarxes socials han estat les eines utilitzades per les noves generacions per organitzar-se, mobilitzar-se i difondre de forma descentralitzada la informació sobre el que estava passant.

En definitiva, no podem negar que les xarxes socials -i internet en general- són una eina de gran valor per donar poder als ciutadans, però tampoc no podem oblidar que només són eines.

M'agrada pensar que són les persones les que donen lloc a revolucions i no pas les tecnologies.

Així doncs, no deixem de pensar, de somiar i d'intentar canviar tot allò que mereix ser canviat.

I avui, si t'agrada la poesia i t'estimes el català i tens Facebook i penses que s'ho val, posa un poema al teu mur. 


2 comentaris :

  1. ahir, en una conferència sobre el món àrab, el ponent relativitzava el paper de les xarxes socials en la difusió de la informació i donava més pes als periodistes

    ResponElimina
  2. Hola! Un blog interessant, si us agrada llegir, doneu una ullada al meu:
    http://vertidodepalabras.blogspot.com/

    Salut!

    ResponElimina