> Univers madur: Dibuixat amb fang

8 de juny de 2016

Dibuixat amb fang

 

És de nit i l’absència de sol ho fa tot més trist encara.  No hi ha prou estels en el cel negre per alleugerir el pes feixuc de cada dia.
Voldria sentir el silenci que, mal que desangelat, seria segur més amable que els sanglots desconsolats dels infants que no entenen on són ni què fan aquí; o el xiuxiueig amorosit dels pares per fer-los passar el plor.  Aquest lament somort que la fosca amplifica, se li clava a l’ànima i li empeny les mans contra el filferro d’una tanca que els havia de protegir i, en realitat, els empresona.  
Si tanca els ulls encara pot recordar casa seva, el seu món, la seva vida abans que un fat cruel li desfés.  Però no triga a obrir-los perquè entre els records es colen amics que s’hi van quedar allà, i altres que ho han fet pel camí, i les llàgrimes amenacen de negar-li novament el coll, i ella ja no vol plorar més.
Un moviment subtil li allibera les mans del tancat  i les hi guia a la panxa, cada dia més rodona, més viva.  Descobreix el contorn d’un peuet diminut que li dibuixa als llavis un somriure esperançat.  Suca el dit a la terra molla i amb el fang es pinta el mateix somriure a la panxa, i també un sol, i una flor; i voldria seguir pintant tot de coses maques per si el fill pogués veure a través de la pell el món que li tocarà viure.
Per participar en la  Primavera de Microrelats Indignats 2016 que, a proposta del bloc La colina naranja, pretén que el 20 de juny de 2016 la xarxa s'ompli de microrelats que tractin sobre els refugiats de qualsevol punt del planeta.

4 comentaris :

 1. Excel·lent relat. Sobri i contingut i amb ritme. Les paraules flueixen i t'embolcallen lentament mentre una dolça tristor és fa cada cop més patent i la teva consciència es desperta.
  Enhorabona

  ResponElimina
  Respostes
  1. Més enllà de la seva inestimable intencionalitat un magnífic relat!

   Elimina
  2. Moltes gràcies David, celebro que t'agradi ;)

   Elimina
 2. Bon dia,

  Estem enllestint el recopilatori de la PMI 2016. Ens faria falta que ens donares el nom (envia'ns un mail: microrrelatosindignados@gmail.com) que vols que aparega com a autor d'aquest relat.

  Salutacions,

  ResponElimina