> Univers madur: Cos, llum i forma

17 de juny de 2016

Cos, llum i forma


Et vol trencada,
però la teva llum
et don la força.

Diu la Paige Bradley que li sembla que des del moment en què naixem, el món té un contenidor fet a mida per encabir-nos: un NIF, un nombre de la seguretat social, un gènere, una carrera, etc.; i es planteja si estem més definits pel nostre contenidor que no pas pel que som per dins, si seríem capaços de reconèixer-nos si ens expandíssim més enllà dels nostres cossos, si seguiríem sent capaços d'existir fora del nostre contenidor.  Aquest és el sentit de la seva escultura Expansion.

Quan l'he vista jo he pensat més aviat en el cos trencat de tantes dones sotmeses, maltractades, humiliades, que només tenen la seva força interior per continuar existint, per resistir.  Una força que sovint desconeixen; una llum que a força d'amagar-la s'ha anat apagant i que necessita la nostra veu, el nostre suport, el nostre costat per seguir lluint, lluitant, existint.

Com proposta del Niporepte 180 - Cos, llum i forma

2 comentaris :

 1. Et deixo un que vaig copiar d'algun lloc (ho sento perquè no recordo on) i que em sembla que li va bé a la foto i al sentit que li has vist.

  Macabra luz,
  la bestia te devora
  en el silencio.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gelen, sí que s'adiu força.
   He fet els deures (o els ha fet sant google) i he trobat un blog (Hallarme yo en el mundo) on hi surt, no sé si serà d'on el vas treure tu. Poso l'enllaç perquè està en un post amb altres haikus sobre violència de gènere que l'autora va llegir en el "II Ciclo contra la violencia de género (Córdoba)"

   Elimina