> Univers madur: Cases de revista i vida

4 de novembre de 2013

Cases de revista i vida


Aquest estiu vaig tenir ocasió de passar uns dies en una casa de poble acabada de decorar, tot coordinat i ben posat; d'aquelles que diries de revista.  Val a dir que amb poca ànima, però també podria ser que fos una mica massa nova; caldrà donar-li temps.


Avui m'ha vingut al cap mentre guardava plats i gots nets i m'adonava de la varietat de formes i models que habitava l'armari.  De sobte m'he preguntat, com sobreviuen les cases de revista al pas del temps? què fan quan han de comprar més plats, gots o coberts i no en troben del mateix model, o bé l'evolució estètica o el gust d'algun "regalador" no són d'acord amb el que ja hi havia a la casa?


Us puc ben assegurar que en el meu cas, els plats i gots desaparellats, restes d'èpoques anteriors, cobren una nova força; es resisteixen a desaparèixer amb una aferrissada voluntat.  Des del moment que entra un nou model en l'armari, les peces del model anterior s'afilien en fèrria militància al moviment de resistència activa; a partir d'aquell moment només es trenquen o es perden les peces del nou model, aquelles peces massa noves per témer desaparèixer.  Ni que no utilitzis els nous més que en casos de necessitat; ni que t'entestis en fer servir un i altre cop aquell únic got o plat que queda del joc anterior; abans es trencaran o perdran 5, 8, 10 dels nous que no pas aquell vell solitari, com si no pogués renunciar a mantenir la memòria de la seva identitat, perquè mentre ell no desaparegui, seguirà viva la seva petjada.

Sí, ja sé, potser queda massa èpic per parlar només de gots i plats, però és com passa i, ja se sap, la casa de revista passa a ser una casa diògenes i no queda maco.
Però, què hauríem de fer?  Llençar-los a la brossa quan arribin els nous?  Arraconar-los en una caixa al fons d'un armari?
Quin és el seu crim?  Resistir.  Resistir on els altres han caigut, s'han perdut o trencat.
Quin és el seu premi?  Ser menyspreat, arraconat, oblidat.

Aix,  la vida.2 comentaris :

  1. Després segur que hi ha disputes entre el començals per ser el premiat amb el got únic i indestructible

    ResponElimina
    Respostes
    1. No creguis, al pas que vaig aviat tindré una vaixella i una cristalleria feta de peces úniques :D)))

      Elimina