> Univers madur: Embarbussaments de cor i de cap

30 de juliol de 2013

Embarbussaments de cor i de cap


Fa uns dies vaig llegir un tuit que preguntava com enamorar la dona que estimes en 24h, i vaig desitjar de tot cor, per la tranquilitat del tuitaire i pel seu amor, que fos una pregunta retòrica, sense voluntat de resposta; feta més com una declaració d'amor i una demostració de la seva urgència, que no pas com un dubte.
Si hagués estat una pregunta real, li hauria dit al tuitaire que només hi ha una forma possible d'enamorar-la amb èxit, i és sent un mateix, perquè qualsevol altra actitud pot enamorar arravatadament però no suporta el dia a dia.

També passa que cadascú té una idea diferent de l'amor, de com manifestar-ho i de com rebre-ho.  Ni millor, ni pitjor -que deia aquell-, diferent.
Allò que a un li sembla natural i que representa la prova fefaent de l'amor, a l'altre li pot semblar un absurd; i a l'inrevès.  Aleshores, com fer-ho?

Entremig d'aquestes cabòries se m'ha colat una frase que no sé si és una cançó o un embarbussament, però que recordo de petita/joveneta i que deia alguna cosa semblant a "¿Cómo quieres que te quiera si quien quiero que me quiera no me quiere como quiero que me quiera?".
Sempre m'ha semblat un absurd manifest d'amors impossibles.  Perquè en el fons, estimar o no estimar i que ens estimin o no, no ho podem escollir.  Podem fer més o menys per demostrar el nostre amor i també per guanyar-nos el dels altres, però estimar per estimar, sense cap motiu i inevitablement, no ho triem.  No sé si és química, o instint, o feeling, o què, però ben segur que no és voluntat.  La voluntat serveix per tenir cura d'aquest amor, per protegir-lo, per fer-lo créixer, però mai per fer-lo sorgir.

Uf!  Em sembla que comença a embarbussar-se'm el cervell.  Millor ho deixo aquí.

2 comentaris :

  1. Estic d'acord amb el que dius, ninona. L'a priori d'un enamorament no l'escollim pas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Helena,el cor és capriciós i suposo que, malgrat possibles desamors i desencisos, aquesta és la seva gràcia.

      Elimina