> Univers madur: Els Reis vénen aquest vespre

5 de gener de 2012

Els Reis vénen aquest vespre

Els Reis vénen demà avui al vespre,
els Reis vénen demà avui al vespre,
els Reis vénen demà avui al vespre
i ens duran regalons (2)

Aquesta cançoneta (fragment de la Nadala "Tingueu tots molt bones festes") ha acompanyat gairebé tots els Reis de casa i durant anys (encara aquest) ha servit per fer el compte enrere fins la nit de Reis: una nit plena de màgia tant si ets infant com adult, si ets cristià com si no ho ets.
La nit de Reis és il·lusió, nervis, desigs i neguit.
La nit de Reis és veure la cavalcada envoltat de nens bocabadats i patges recollint les cartes més tardanes.
La nit de Reis és embolicar una joguina i fer-la arribar als ajudants reials, perquè els Reis són màgics però a vegades necessiten un cop de mà per tenir regals per tothom.
La nit de Reis és preparar l'aigua pels camells i alguna cosa més forta per Ses Majestats (que les nits de Reis acostumen a ser fredes i convé escalfar el cos), és llustrar sabates i endreçar el menjador per deixar prou espai lliure i donar cabuda a tots els desigs i regals demanats.

Si cap d'any és temps de bons propòsits, la nit de Reis és el moment de creure fermament que els complirem; és el moment de desitjar fins i tot allò que no acabem de creure possible, i deixar que la màgia dels Reis Mags ens envolti amb l'esperança que sí ho serà.

Us desitjo que els Reis Mags, com si fossin antics déus, us siguin favorables i facin realitat els vostres somnis, que arribeu a la vostra destinació i que trobeu -en la vostra Ítaca particular- tota la felicitat anhelada.


4 comentaris :

 1. no espero res de bo dels reis, no m'he portat bé...

  ResponElimina
 2. Esperem que siguin tan màgics com diuen i no vinguin també amb retallades...
  Bona nit màgica! ;)

  ResponElimina
 3. La nit de Reis (i el dia) sempre és màgica, fins i tot si no ens hem acabat de portar gaire bé durant l'any, i malgrat que les retallades puguin arribar també al pressupost reial.
  Bons Reis per vosaltres també.

  ResponElimina