> Univers madur: Apadrina un sentiment

1 d’abril de 2011

Apadrina un sentiment

foto trobada al post El (no) lector del New York Times del bloc Ciutadà k
Avui començo un nou projecte que té a veure amb l'abecedari i que no sé si dir-li vocabulari, glossari, diccionari, o com.  De moment ho deixaré com vocabulari perquè la definició que en fa el diec2 (m. [FL] Conjunt de mots propis d’un idioma, d’una activitat, d’un camp semàntic, d’una regió), és la que més s'acosta al meu propòsit.
Que quin és el meu propòsit?  Fàcil;  fer una relació de paraules que defineixin sentiments, sensacions i altres percepcions; un Vocabulari de sentiments, sensacions i altres percepcions
I què vull fer amb aquest vocabulari?  Doncs això ja és més difícil d'explicar perquè tinc 2 o 3 idees al respecte però encara no tenen una forma definida.  Així que de moment..., començaré per fer la llista.

Creieu que totes les lletres de l'abecedari tenen algun sentiment relacionat?  Així, sense pensar-m'ho gaire, hi ha algunes lletres que trobo complicades.  Tenim algun sentiment que comenci per X? o per K?  No sé, no sé, difícil.
En canvi hi ha altres lletres, com la A, que fent-se honor a elles mateixes, acaparen un munt de sentiments i sensacions: amor, amistat, alegria, afecte, ansietat, ...

Us demano ajuda i alhora us proposo un joc:  Apadrineu un sentiment, una sensació, una percepció
Com?  Molt fàcil.  Cliqueu la inicial del sentiment, sensació o percepció que volgueu «apadrinar» i deixeu les vostres paraules en un comentari.  Cada dia aniré actualitzant l'entrada principal de cada lletra per visualitzar la llista fàcilment.  No val repetir-se !

I si és un joc, hi ha premi?  Doncs, no sé.  Bé, sí, ja sé.  Entre tots els participants sortejaré un exemplar del llibre Barcelona, t'estimo, absoluta novetat editorial.  Com més paraules hi posis, més opcions de guanyar.
Recollida de paraules: tot el mes d'abril.
I a partir del maig, segona part del projecte!


Participa-hi.  Diques la teva.


Per cert, si deixeu el comentari anònim però voleu participar en el sorteig, m'hauríeu d'enviar un correu-e per dir-me qui sou.1 comentari :

  1. Ja he fet la primera actualització perquè m'han arribat uns quants via correu-e.
    Però segur que en falten molts...

    Moltes gràcies per participar i n'espero molts més :P

    ResponElimina